Tlf. 99 20 40 40

Akut tidsbestilling samme dag:
Mandag - fredag 08:00 - 09:00

Tids- og medicinbestilling:
Mandag - fredag kl 09:00-10:00 & 10:30-12:00

Læs mere

Konsultation

Mandag - fredag 09:00 - 12:00,
Mandag og onsdag 13:00 - 16:00,
Tirsdag 13:00-14:30,
Torsdag 13:00-17:00.

Konsultation kun efter aftale.

Læs mere

Ny patient

Som ny patient har du formentlig brug for en række praktiske oplysninger. Vi har samlet en del af de vigtigste i informationer.

Læs mere

Kalk, D & B12-vitamin

Knoglevenlig livsstil: Kalk og D-vitamin

Hvorfor er kalk/kalcium vigtig, når man har kngleskørhed?

Et voksent menneske har ca. 1 kg kalk i kroppen. 99% af denne kalk findes i knoglerne. Knogler består af knogleceller. Hver dag nedbrydes knogleceller, og hver dag opbygges knogleceller. For at kunne opbygge knogleceller har kroppen brug for kalcium.

Alle voksne danskere anbefales at indtage 800 mg kalcium i kosten hver dag. Har man knogleskørhed er det endnu vigtigere at opretholde dette niveau eller alternativt få justeret tilskudsværdien som kompensation. Når man har knogleskørhed, anbefales det at få tilskud af kalcium uanset, hvor meget kalcium man indtager i kosten.

Læs mere om Knoglevenlig livsstil

Hvorfor er D-vitamin vigtig, når man har knogleskørhed? 

D-vitamin stimulerer optagelsen af kalk fra fordøjelseskanalen, og er derfor afgørende for, at du optager den mængde kalk, som dine knogler har brug for (anbefalet daglig dosis er 20 ug). D-vitaminmangel er udbredt i Danmark. Hvis man ikke opholder sig ude i solen i længere tid ad gangen i sommerhalvåret, eller spiser man ikke fed fisk regelmæssigt, bør man tage tilskud af D-vitamin.

Læs mere om Knoglevenlig livsstil

Vitamin B12

Vitamin B12 er et livsnødvendigt vitamin, der vedligeholder nervesystemet, bidrager til immunsystemets normale funktion og spiller en rolle i celledelingsprocessen. Kroppen producerer ikke selv vitamin B12 – skal derfor have det tilført gennem kost eller kosttilskud.

Nyhed fra 2018: B12-Vit Boost
Dailycare Extra B12-vitamin er små sugetabletter, der placeres under tungen. De opløses langsomt og optages direkte i blodbanen gennem mundens slimhinde – helt uden om den komplekse fordøjelsesproces.

Anbefalet dosering: 1 sugetablet dagligt, som skal opløses under tungen.
Anbefalet daglig dosis bør ikke overskrides.
Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System