Omkring 140.000 danskere lever med kræft i huden, hvilket gør kræft i huden til den hyppigste kræftdiagnose i Danmark. Næsten hver anden dag dør en dansker af sygdommen.

Kræft i huden dækker over to kræfttyper: almindelig hudkræft og modermærkekræft. Begge kræftformer har været i voldsom stigning de sidste år. Omkring 14.600 får hvert år konstateret almindelig hudkræft, mens ca. 1.800 rammes af modermærkekræft.

Op til 90 % af disse kræfttilfælde kan forebygges med en fornuftig adfærd i solen. Det er så nemt at følge de tre solråd: Skygge, Solhat og Solcreme.

Målet for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne er at gøre den gode soladfærd nem og naturlig - og klæde dig på med viden om, hvordan du på en sund og hensigtsmæssig måde kan opholde dig i solen.

Læs mere i pjecerne:

Har du tjek på modermærkerne?
Gør ferien til en solstrålehistorie
Din guide til solbeskyttelse
Din hud glemmer aldrig

 

 

Ny patient

Som ny patient har du formentlig brug for en række praktiske oplysninger. Vi har samlet en del af de vigtigste i dette afsnit.  Læs mere

Adresse

Vores adresse er Gravensgade 42. Faciliteterne er godt tilgængelig for handicappede og kørestolsbruger. P-pladser og postkassen findes ved hovedindgangen.


Hjemmeblodtryk

For at få et godt resultat af hjemmeblodtryksmålingerne er det vigtigt, at du følger vejledningen, som du kan finde på nedenstående link, som også indeholder et skema til registrering af måleresultaterne.

Vejledning og skema kan udprintes her:

VEJLEDNING og SKEMA for hjemmeblodtryk