Knoglevenlig livsstil: Kalk og D-vitamin

Hvorfor er kalk/kalcium vigtig, når man har kngleskørhed? 

Et voksent menneske har ca. 1 kg kalk i kroppen. 99% af denne kalk findes i knoglerne. Knogler består af knogleceller. Hver dag nedbrydes knogleceller, og hver dag opbygges knogleceller. For at kunne opbygge knogleceller har kroppen brug for kalcium.

Alle voksne danskere anbefales at indtage 800 mg kalcium i kosten hver dag. Har man knogleskørhed er det endnu vigtigere at opretholde dette niveau eller alternativt få justeret tilskudsværdien som kompensation. Når man har knogleskørhed, anbefales det at få tilskud af kalcium uanset, hvor meget kalcium man indtager i kosten.

Læs mere her: Knoglevenlig livsstil.pdf


Hvorfor er D-vitamin vigtig, når man har knogleskørhed? 

D-vitamin stimulerer optagelsen af kalk fra fordøjelseskanalen, og er derfor afgørende for, at du optager den mængde kalk, som dine knogler har brug for (anbefalet daglig dosis er 20 ug). D-vitaminmangel er udbredt i Danmark. Hvis man ikke opholder sig ude i solen i længere tid ad gangen i sommerhalvåret, eller spiser man ikke fed fisk regelmæssigt, bør man tage tilskud af D-vitamin.

Læs mere her: Knoglevenlig livsstil.pdf


Vitamin B12 er et livsnødvendigt vitamin, der vedligeholder nervesystemet, bidrager til immunsystemets normale funktion og spiller en rolle i celledelingsprocessen. Kroppen producerer ikke selv vitamin B12 – skal derfor have det tilført gennem kost eller kosttilskud.

Nyhed fra 2018: B12-Vit Boost
Dailycare Extra B12-vitamin er små sugetabletter, der placeres under tungen. De opløses langsomt og optages direkte i blodbanen gennem mundens slimhinde – helt uden om den komplekse fordøjelsesproces.

Anbefalet dosering: 1 sugetablet dagligt, som skal opløses under tungen.
Anbefalet daglig dosis bør ikke overskrides.
Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.

Ny patient

Som ny patient har du formentlig brug for en række praktiske oplysninger. Vi har samlet en del af de vigtigste i dette afsnit.  Læs mere

Adresse

Vores adresse er Gravensgade 42. Faciliteterne er godt tilgængelig for handicappede og kørestolsbruger. P-pladser og postkassen findes ved hovedindgangen.


Hjemmeblodtryk

For at få et godt resultat af hjemmeblodtryksmålingerne er det vigtigt, at du følger vejledningen, som du kan finde på nedenstående link, som også indeholder et skema til registrering af måleresultaterne.

Vejledning og skema kan udprintes her:

VEJLEDNING og SKEMA for hjemmeblodtryk