14.06.2021

Sundhedsstyrelsen anbefaler gradvis udfasning af brug af mundbind

Sundhedsstyrelsen har opdateret anbefalingerne til brug af mundbind i det offentlige rum. Fremover anbefales mundbindet stadigt i den kollektive trafik, ved test og symptomer på sygdom – mens kravet kan fjernes hos frisøren, i supermarkedet, når vi henter børn og de fleste andre steder i det offentlige rum. I sundhedsvæsenet, på ældreområdet og på dele af socialområdet er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der en række situationer, hvor personale og patienter fortsat bør bruge mundbind. Sundhedsstyrelsen vil derfor opdatere retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds-, ældre- og socialsektoren.

fra Sundhedsstyrelsen:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2021/Sundhedsstyrelsen-anbefaler-gradvis-udfasning-af-brug-af-mundbind


Sundhedsstyrelsen anbefaler gradvis udfasning af brug af mundbind:

Sundhedsstyrelsen har opdateret anbefalingerne til brug af mundbind i det offentlige rum. Fremover anbefales mundbindet stadigt i den kollektive trafik, ved test og symptomer på sygdom – mens kravet kan fjernes hos frisøren, i supermarkedet, når vi henter børn og de fleste andre steder i det offentlige rum.
I sundhedsvæsenet, på ældreområdet og på dele af socialområdet er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der en række situationer, hvor personale og patienter fortsat bør bruge mundbind. Sundhedsstyrelsen vil derfor opdatere retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds-, ældre- og socialsektoren.

Brug af mundbind mv. i almen praksis fra mandag den 14. juni:

Kravene om mundbind lempes fra i dag mandag den 14. juni. Dette også i sundhedsvæsenet, dog er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der en række situationer, hvor patienter fortsat bør bruge mundbind, mens personale skal gå tilbage til at anvendes mundbind i henhold til de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer, som var de retningslinjer, der fandt anvendelse før COVID-19-epidemien.

Patienter bør bruge mundbind m.v. ved ophold i venteværelser, hvor der kan være personer med luftvejssymptomer. Det vil sige i venteværelser i almen praksis, lægevagt akutmodtagelse eller -klinik og ved privatpraktiserende øre/næse/hals-læge.

Ny patient

Som ny patient har du formentlig brug for en række praktiske oplysninger. Vi har samlet en del af de vigtigste i dette afsnit.  Læs mere

Adresse

Vores adresse er Gravensgade 42. Faciliteterne er godt tilgængelig for handicappede og kørestolsbruger. P-pladser og postkassen findes ved hovedindgangen.


Hjemmeblodtryk

For at få et godt resultat af hjemmeblodtryksmålingerne er det vigtigt, at du følger vejledningen, som du kan finde på nedenstående link, som også indeholder et skema til registrering af måleresultaterne.

Vejledning og skema kan udprintes her:

VEJLEDNING og SKEMA for hjemmeblodtryk